In verband met Kerst enzo

Het is koud. Rijp vormt zich op de met herfstkleuren bebladerde planten. Ik slaap deze koude winternachten onder het winterdekbed. Het is december. De Sint is nog even in het land. Ik maak een surpise. Ik brei. En tijdens het breien zingt het door mijn hoofd: ‘it’s beginning to look a lot like a jumper’. And like Christmas.

Ah, Kerstmis. Ik wil dit jaar een kerstboom. Ik wil de korte dagen binnen zitten en luisteren naar kerstmuziek. Ik wil een fijne wandeling maken op deze mooie winterdagen. Ik wil breien en haken en lezen en een kerstfilm kijken. Ik wil lekker eten, ik wil drinken, ik wil naar de nachtmis, ik wil kerstliedjes zingen bij het vuur, ik wil spelletjes doen. Ik wil Kerstmis. Ik wil mijn Kerstmis.

Ik zou zo graag mijn eigen Kersttradities beginnen. Altijd schuif ik aan bij de tradities van anderen. Fijne tradities, fijne anderen. Maar het hersenletsel heeft dat bepaald niet makkelijker gemaakt. Wat zou het fijn zijn om in mijn eigen hutje een klein, knus Kerstfeest te vieren. Bij gebrek aan eigen gezin om nieuwe tradities mee te maken, denk ik na hoe ik dit toch kan realiseren. Een idee vat post.

Een alternatieve Kerst. Een Kerst met vreemden. Met nieuwe vrienden. Een Kerst met mensen die misschien geen familie hebben om Kerst mee te vieren. Of met mensen die moeite hebben hun wensen met hun (beperkte) mogelijkheden  te rijmen. Of gewoon met mensen die eens wat anders willen.

Wie doet er mee?

 

 

3 responses to “In verband met Kerst enzo

 1. Je bent er niet alleen in……heb je net per DM op twitter wat over geschreven…De vraag leeft nl ook hier.

 2. m van der Velde

  Hoi Roos. (Mag ik Roos zeggen? Ik ken je ook nog als Reaumarin, hihi)

  Wat zou ik graag meedoen!!!! Heel fijn idee. Ik hik al jaren tegen Kerstmis aan, zonder familie om het te vieren. Maar het zou wel een virtueel gebeuren moeten worden, want ik woon een eindje van je vandaan, in Limburg. Reizen is niet zo makkelijk voor me en alles wat langer dan een uurtje duurt, hoe rustig ook, moet ik de dagen erna weer terugbetalen. Hoe heb jij je een samenviering gedacht? Misschien een paar foto’s rondsturen van de kerstsfeer die we voor onszelf hebben gecreëerd? Een playlist? Ik hoor graag of er anderen zijn die ook virtueel mee willen doen!! Op Twitter zit ik sinds een paar maandjes niet meer, maar eventueel ben ik ook via Facebook te bereiken: Marjolijn van der Velde.

  Tot mails of facebooks, liefs, Marjolijn.

  Op 5 december 2016 11:35 schreef Rosie-M :

  > Rosie-M posted: “Het is koud. Rijp vormt zich op de met herfstkleuren > bebladerde planten. Ik slaap deze koude winternachten onder het > winterdekbed. Het is december. De Sint is nog even in het land. Ik maak een > surpise. Ik brei. En tijdens het breien zingt het door mijn ho” >

  • Grappig genoeg komen de meeste positieve reacties van mensen die niet mee kúnnen doen. Zo is de wens ook bij mij geboren. Ik wil graag rustig thuis blijven, maar vind het wel leuk om iets met anderen te doen. Dus leek het me leuk om een klein groepje nieuwe vrienden bij me thuis uit te nodigen. Maar ik vrees dat de gecombineerde beperkingen roet in het eten gooien. Over een virtueel samenzijn zal ik eens nadenken. Ik weet nog niet of ik alleen ben, dus dat zullen we eerst moeten afwachten. Ik heb je net toegevoegd op facebook (denk ik, je bent niet de enige Marjolijn van der Velde..).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s